Rafał Dorociuk

nauczyciel... Indianie mawiają - nie daruj głodnemu ryby,
podaruj mu wędkę i naucz go łowić...
Chińczycy: powiedz, a zapomnę
pokaż, a zapamiętam
pozwól wziąć udział a zrozumiem

Marynowana golonka w otulinie tymiankowo-pieprzowo-imbirowej podlewana piwem z sosem pieczeniowo-kaparowym, sałatką z filetowanych pomidorów z ogórkami kiszonymi i cebulą w nucie oliwno-balsamiczno-miodowej oraz ziemniakami opiekanymi w maśle ziołowym; koncepcja, wykonanie i foto Rafał Dorociuk
(oprócz kwaśnej zalewy zastosowałem marynatę piwną i pieprzową Raps, ogórki kiszone tradycyjnie wg przepisu rodzinnego - wersja z liśćmi z czarnej porzeczki, miód z Roztocza)

Jagnięcina w sosie kolendrowo-limonkowym z miseczką grzybów leśnych w maśle i zielonym pieprzu z dodatkiem borówki i jarzębiny

Moskol z masłem rakowym

Wiosenny obiad: polędwiczka wieprzowa w boczku z nutą jałowcowo-rozmarynową, buraczki zasmażane, puree

Obiad na trawie: pierogi z bobem ze skwarkami z bryndzy

bundz w panierce kminkowo-kolendrowo-imbirowej z musem jabłkowym i żurawinowym
Życie to raj, do którego klucze są w naszych rękach.
Fiodor Dostojewski