Rafał Dorociuk


nauczyciel... Indianie mawiają - nie daruj głodnemu ryby,
podaruj mu wędkę i naucz go łowić...

Chińczycy: powiedz, a zapomnę
pokaż, a zapamiętam
pozwól wziąć udział a zrozumiem




















Marynowana golonka w otulinie tymiankowo-pieprzowo-imbirowej podlewana piwem z sosem pieczeniowo-kaparowym, sałatką z filetowanych pomidorów z ogórkami kiszonymi i cebulą w nucie oliwno-balsamiczno-miodowej oraz ziemniakami opiekanymi w maśle ziołowym; koncepcja, wykonanie i foto Rafał Dorociuk
(oprócz kwaśnej zalewy zastosowałem marynatę piwną i pieprzową Raps, ogórki kiszone tradycyjnie wg przepisu rodzinnego - wersja z liśćmi z czarnej porzeczki, miód z Roztocza)





Jagnięcina w sosie kolendrowo-limonkowym z miseczką grzybów leśnych w maśle i zielonym pieprzu z dodatkiem borówki i jarzębiny












Moskol z masłem rakowym












Wiosenny obiad: polędwiczka wieprzowa w boczku z nutą jałowcowo-rozmarynową, buraczki zasmażane, puree










Obiad na trawie: pierogi z bobem ze skwarkami z bryndzy








bundz w panierce kminkowo-kolendrowo-imbirowej z musem jabłkowym i żurawinowym



Jeśli stracisz pieniądze firmy, będę wyrozumiały, jeśli stracisz reputację, będę bezwzględny.

Warren Edward Buffett