Anna Harendarz

Dyrektor News Gastro
www.newsgastro.pl
ania@newsgastro.pl


















Kurczak na każdą okazję.

Kiedy goście pukają do drzwi, teściowa wpadła niespodziewanie, koleżanką ma doła i szuka pocieszenia ugotuj w 20 min super danie:)
Porcja na 4 -6 osób w zależności od żarłoczności :)

Składniki:

- 4 worki ryżu
- 2 młode cukinie ( około 25-30 cm)
- 4 pojedyncze piersi kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- oliwa
- sól pieprz

Sposób wykonania:

Do wrzącej i osolonej wody dajmy ryż.

Kurczaka pokroić w kostkę i obsmażyć na złoty kolor doprawiając rozdrobnionym czosnkiem, sola i pieprzem. Zdejmujemy kurczaka z patelni do miseczki a na patelnie dajemy cukinie pokrojona na pół księżyce. Doprawiamy sola pieprzem i 3 ząbkami czosnku uprzednio rozdrobnionego. Smażymy aż cukinia będzie szklista.

W tym czasie ryż już będzie gotowy. Na duży półmisek sypiemy na krawędziach ryż, następnie przy ryżu układamy cukinię by w samym środku umieścić mięso kurczaka.

Ten przepis modyfikujemy w zależności od nastroju można dodać do mięsa curry i będzie egzotycznie a jak dodamy papryki i chili będzie ostro.
Smacznego



Życie to raj, do którego klucze są w naszych rękach.

Fiodor Dostojewski