Michał Henzel

Vice-Prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Szef Kuchni

Właściciel firmy „Gastro-Pack”
biuro@gastropack.pl
www.gastropack.pl
Tel. +48508120178
















Koktajl cappuccino

40 ml gorącej kawy espresso,
mleko skondensowane,
cukier,
2 łyżki śmietany,
2 łyżki mleka,
4 cl likieru kawowego.

Kawę wymieszać z odrobiną mleka skondensowanego i cukru. Wlać do wysokiej szklanki. Śmietanę ubić na półsztywno. Mleko spienić.
Do kawy powoli małymi porcjami wlewać najpierw śmietanę, następnie likier, na końcu mleko (płyny wlewamy wykorzystując rączkę łyżeczki). Czas – 5 min.

Mokka z rumem i porto

125 ml rumu,
125 ml porto,
125 ml kawy mokka,
1 łyżeczka cukru.

Rum wymieszać z porto i kawą mokka. Przygotowaną mieszankę podgrzać, ale nie gotować. Czas – 5 min. Otrzymano – 3 filiżanki



Prawdziwe szczęście jest rzeczą wysiłku, odwagi i pracy.

Honore de Balzac